غلات
گندم:
درجه اول گرم و در تری و خشکی معتدل است. بهترین گندم آن است که در سختی و نرمی حالت متوسط داشته باشد. و دانهاش درشت، تازه و صاف باشد. غذائیت آن زیاد و چاقکننده بدن است. بیشترین مصرف گندم به شکل نان است. بهترین نانها نان تنوری است که در تنور سفال پخته باشد. هضم نان گرمی که تازه از تنور درآمده دشوار است و زود سیر میسازد و از معده دیر خارج میشود و باعث تشنگی میشود. بهترین نان آن است که در اول روز پخته باشند و در آخر روز بخورند. مضرات: گندم پخته تفاخ و دیر هضم است و ریاح و باد تولید می کند. مصلح: با شیرینی مصرف شود.