باقلای تازه در درجه اول سرد و تر است. باقلای خشک در درجه اول سرد و در درجه دوم خشک با رطوبت فضلیه است.
خواص: خروج باقلا از معده به سرعت انجام میگیرد و موجب ترمیم زخمهای امعاء و از بین بردن اسهال و استفراغ میشود. در ضمن باقلا باعث تسکین سرفه و تقویت ریه و نیروی جنسی میشود. آب پخته شده آن در رفع انسدادها به کار میرود و از تولید سنگ جلوگیری میکند.
مضرات: باقلا موجب نفخ و سنگینی سر میشود.
مصلح: برای اصلاح باقلا آن را پوست کنده و در آب جوشانده و آب اول ریخته و سپس پخته شود و حین میل کردن ادویه گرم مانند فلفل، آوشین، دارچین و میخک و گل پر به آن اضافه شود.
مطالب مرتبط:
- ۰۳/۰۲/۰۶