طب سنتی ایرانی اسلامی

  • ۰
  • ۰

ویژگی ماش و..

ماش در درجه‌ی اول سرد و مایل به خشکی است. پوست‌کنده آن در تری و خشکی است.

 

پوست‌کنده آن در تری و خشکی معتدل است. اثر آن تا سه سال باقی می‌ماند.

 

خواصماش از عدس لطیف‌تر و نفخ آن از باقلوا کمتر است. غذائیت زیادی دارد و تولید خلط صالح می‌کند ولیکن به کندی از معده خارج می‌شود مخصوصاً وقتی که پوست آن را گرفته باشند. ماش برای تابستان و بهار و مناطق گرم و افراد گرم مزاج مناسب است زیرا حرارت و التهاب صفرا و خون را تسکین می‌دهد موجب تقویت

 

اعصاب و قوه بیانی می‌شود.

 

مضرات: برای افراد سرد مزاج و پیر مضر است همچنین برای کسانی‌که در معده ایشان رطوبات و نفخ و ریاح زیاد وجود دارد ضرر دارد مخصوصا اگر پوست‌کنده شد مضر قوه جنسی است.

 

مصلح: ماش را با ادویه گرم و خوشبو مانند دارچین، فلفل، زنجبیل تازه بپزند زیرا از عوارض آن کاسته می‌شود.

مطالب مرتبط:

مضرات ماش

خواص ماش برای کبد چرب

طبع ماش چیست

خواص ماش برای مردان

خواص ماش در طب سنتی

خواص آب ماش پخته

خواص آش ماش برای سرماخوردگی

خواص ماش و عدس

  • ۰۳/۰۲/۰۶
  • طب سنتی