ماش در درجهی اول سرد و مایل به خشکی است. پوستکنده آن در تری و خشکی است.
پوستکنده آن در تری و خشکی معتدل است. اثر آن تا سه سال باقی میماند.
خواص: ماش از عدس لطیفتر و نفخ آن از باقلوا کمتر است. غذائیت زیادی دارد و تولید خلط صالح میکند ولیکن به کندی از معده خارج میشود مخصوصاً وقتی که پوست آن را گرفته باشند. ماش برای تابستان و بهار و مناطق گرم و افراد گرم مزاج مناسب است زیرا حرارت و التهاب صفرا و خون را تسکین میدهد موجب تقویت
اعصاب و قوه بیانی میشود.
مضرات: برای افراد سرد مزاج و پیر مضر است همچنین برای کسانیکه در معده ایشان رطوبات و نفخ و ریاح زیاد وجود دارد ضرر دارد مخصوصا اگر پوستکنده شد مضر قوه جنسی است.
مصلح: ماش را با ادویه گرم و خوشبو مانند دارچین، فلفل، زنجبیل تازه بپزند زیرا از عوارض آن کاسته میشود.
مطالب مرتبط:
- ۰۳/۰۲/۰۶